Taxi Groningen Liège Airport

Professionele & exclusieve luchthavenvervoer
Liege Airport entrance
Liege airport terminal

Info

Tag Liège Airport
Adres Rue de l’Aéroport, 4460 Grâce-Hollogne, Belgique

Omschrijving

Boek nu bij ons online snel en gemakkelijk een taxi van Groningen naar Liège Airport. We hebben verschillende vervoerssoorten in verschillende prijsklassen dus ook de beste deal voor u. Bekijk hier onze tarieven en vervoerssoorten.

Liege Airport is een luchthaven 10 km ten westen van de Belgische stad Luik. De luchthaven ligt op het grondgebied van Bierset, een deelgemeente van Grâce-Hollogne.
In België is het de grootste goederenluchthaven, na Zaventem en Charleroi is het de passagiersluchthaven met de meeste passagiersvluchten. De luchthaven is de hub van verschillende vrachtmaatschappijen onder andere van TNT Airways (de gehele vloot van TNT is op Liege Airport gestationeerd) en de Europese hub van El Al Cargo, CAL Cargo Air Lines en Ethiopian Airlines Cargo.
Op het terrein van de luchthaven bevindt zich fort Hollogne als onderdeel van de fortengordel rond Luik.

Liege Airport beschikt over twee geasfalteerde start- en landingsbanen. Baan 05R/23L (45 x 3700 m) en baan 05L/23R (45 x 2340 m). In 2008 werd begonnen met werken om de hoofdlandingsbaan te verlengen met 423 meter, waardoor de totale lengte op 3710 meter komt. Op die manier zou een Airbus A380-vrachtvliegtuig kunnen landen op de luchthaven van Luik.
Liege Airport is 24 uur per dag geopend en heeft daardoor veel vliegbewegingen, voornamelijk veel Boeing 747-vrachtvliegtuigen. De luchthaven beschikt over een ILS Cat. 3.

In het publieksgedeelte van de luchthaven vind je verschillende bijkantoren van touroperators die vanaf Liege Aiport actief zijn.

Liege Airport beschikt over een brasserie en een restaurant in het publieksgedeelte van de passagiersterminal. Om een hapje te eten voordat je vertrekt. Om met een zakenpartner af te spreken. Of om van het unieke uitzicht op de start- en landingsbanen te genieten.

De informatiekiosk staat in het publieksgedeelte in het midden van de terminal. Hierop worden berichten verspreid om je stapsgewijs naar je vliegtuig te leiden, vanaf je aankomst op de luchthaven via de veiligheidscontrole tot het wachten in de vertrekhal.

Boek een Taxi van Groningen naar Liège Airport
Scan de code